Bike

In het laaggebergte van de Marina Alta (grofweg het gebied tussen Calpe, Denia en Alcoy) is het heerlijk fietsen. Villa Arbolada heeft zelf drie MTB-fietsen en een roadbike beschikbaar. Deze fietsen zijn geschikt voor de niet-veeleisende fietser die graag op het asfalt blijft. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor restaurantbezoek of bescheiden (familie-)tochtjes. Voor de junior-enthousiasteling hebben we sinds kort ook nog een 24-inch fiets met versnellingen, maar pas op: de laatste helling naar de villa is erg steil! Voor het serieuze fietswerk kun je carbon racefietsen, dubbel geveerde of elektrische mtb’s huren in Jalon bij Xabias Bike of VeloSol. Beiden kunnen op verzoek in Alcalali bezorgen, maar het is wel aan te raden om van te voren te reserveren.

Het mountainbikecenter in Parcent heeft alvast enkele mtb-routes (van heel licht tot heel zwaar) uitgezet in en rondom de Jalon-vallei. Die routes vind je ook terug in de folder in onze infomap die in de villa ligt.

Andere mooie fietsroutes in de omgeving (zoals onderstaande) kun je alvast bekijken via deze link. Heb je zelf nog leuke fietsroutes of goede tips? Laat het ons weten aub!

Nog meer tips op Marina Alta – Marc’s Fietssite. Tot slot nog enkele routes en profielen in de slideshows hieronder.