Bike

In het laaggebergte van de Marina Alta (grofweg het gebied tussen Calpe, Denia en Alcoy) is het heerlijk fietsen. Villa Arbolada heeft zelf drie MTB-fietsen en een roadbike beschikbaar. Deze fietsen zijn geschikt voor de niet-veeleisende fietser die graag op het asfalt blijft. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor restaurantbezoek of bescheiden (familie-)tochtjes. Voor de junior-enthousiasteling hebben we sinds kort ook nog een 24-inch fiets met versnellingen, maar pas op: de laatste helling naar de villa is erg steil! Voor het serieuze fietswerk kun je carbon racefietsen, mtb’s, of elektrische stads-/mtb-/racefietsen huren in Jalon bij AltaBikeRental of VeloSol, of bij Xabias Bike in Denia. Zij kunnen op verzoek in Alcalali bezorgen, maar het is wel aan te raden om van te voren te reserveren. MTB’s kun je ook huren bij Snakebite Adventures in Moraira. Zij verzorgen ook dagtochten (incl. fietshuur), op alle niveau’s van beginner tot gevorderde. Dubbel geveerde MTB’s zijn eventueel te krijgen bij Kunz in Denia, ook hier wel tijdig reserveren.

Het mountainbikecenter in Parcent heeft alvast enkele mtb-routes (van heel licht tot heel zwaar) uitgezet in en rondom de Jalon-vallei. Die routes vind je ook terug in de folder in onze infomap die in de villa ligt. Voor het zelf plannen van routes raad ik Komoot aan. Gratis app en website, flexibel in gebruik en als je de app eenmaal hebt kun je ook mijn onderstaande routes downloaden.

Hieronder mijn favoriete rondje (zowel voor mtb als racefiets geschikt). Maar dan wel zonder die Cumbre d’Alcalali, dat is alleen fun voor de echte die-hards… Het rondje is natuurlijk ook andersom te fietsen, dan is de klim (vanuit Castell) iets zwaarder. NB: Vanaf de Coll de Rates kun je Villa Arbolada zien liggen!

Nog meer fietsroutes in de omgeving (zoals onderstaande MTB-variant) kun je alvast bekijken via mijn pagina op Routeyou. Heb je zelf nog leuke fietsroutes of goede tips? Laat het ons weten aub!

Tot slot nog enkele routes en profielen in de slideshows hieronder.