De villa van binnen en buiten


Villa Arbolada is geschikt voor een verblijf van max. 6 personen. Er zijn twee slaapkamers en twee badkamers op de hoofdverdieping. Daarnaast is er beneden, naast het zwembad, nog een appartement met eigen toegang, slaapkamer, badkamer en kitchenette. Beneden is ook een porche met zonwering, zodat je direct aan het zwembad kunt zitten maar wel in de schaduw.

De villa beschikt tevens over een grote keuken met ontbijtbar, een ruime woonkamer en een zeer ruim terras waar je met zijn allen van het uitzicht kunt genieten. Vanwege de gunstige ligging heeft het terras in het voor- en najaar bijna de hele dag zon. In de zomermaanden, als de zon hoger staat, zijn we juist blij met de schaduw die er is tot aan de namiddag.

De keuken is voorzien van alle benodigdheden zoals een oven, koelkast, diepvries, magnetron, afwasmachine, koffiezetapparaat en espressomachine. Er is een gasfornuis met vier pitten, en een ruime voorraad pannen, bestek, servies, schalen etc. Voor de inspiratie zijn er diverse kookboeken. En omdat we in de streek van de sinaasappels zitten, ontbreekt uiteraard ook de citruspers niet.

Voor degenen die het op vakantie toch niet kunnen laten is er natuurlijk ook wifi. Gratis en snel (max 300 Mbps). Mocht de temperatuur buiten tegenvallen (die kans is in de zomer nihil) dan kan je in Villa Arbolada ook gezellig en comfortabel binnen zitten. Er is zowel een zithoek met bank en fauteuils om in weg te zakken, als een ronde tafel om gezamenlijk aan te zitten. Naast enkele leesboeken en films zijn er ook diverse gezelschapsspellen aanwezig. Ook is het mogelijk om via de satelliet naar o.a. Nederlandse, Belgische, Duitse en Britse TV-zenders te kijken.

In de zomermaanden is het heerlijk toeven in en om het zwembad. Normaal gesproken is de temperatuur in de maanden juni, juli, augustus en september sowieso geschikt om te zwemmen (eind juni bijvoorbeeld was het water 28 graden, eind sept. 26 graden). In april, mei en oktober hangt het af van de weersomstandigheden en je persoonlijke voorkeur.

In de lente warmt het water harder op naarmate er meer warme dagen zijn, terwijl in de herfst het afkoelen bespoedigd kan worden door een koude regenbui. Voor de hygiene van het zwembad is het gebruik van chloor helaas onvermijdelijk, maar dankzij onze ‘poolboy’ Simon kan dit wel op een moderne manier.

Het chloorgebruik wordt geminimaliseerd door gebruik te maken van een automatische chloordispenser, in combinatie met extra filtering door een UV-lamp en een varispeed-pomp. Zie hier voor meer informatie over zwembadhygiene, onderhoud en het gebruik van zo weinig mogelijk chloor.

De villa is omgeven door een stukje bos met naaldbomen. In de tuin staan verder enkele lage struiken (o.a. rozemarijn) en agaves. Met name ’s avonds zijn er vogels actief. Sommige maken rond de schemering allerlei ‘vreemd uitziende’ capriolen, zoals duikvluchten recht voor het balkon. Dat doen ze omdat er op dat tijdstip veel insecten te eten zijn, met name boven het zwembad. Als je geluk hebt kun je, vanuit je luie stoel, zelfs een eekhoorn langs zien schieten.