De villa van binnen en buiten

 

Villa Arbolada is geschikt voor een verblijf van max. 6 personen. Er zijn twee slaapkamers en twee badkamers op de hoofdverdieping. Daarnaast is er beneden, naast het zwembad, nog een appartement met eigen toegang, slaapkamer, badkamer en kitchenette. Beneden is ook een porche met zonwering, zodat je direct aan het zwembad kunt zitten maar wel in de schaduw.

De villa heeft een grote open keuken met ontbijtbar, een ruime woonkamer en een zeer ruim balkonterras waar je van het uitzicht over de vallei kunt genieten. Vanwege zijn gunstige zuidwest-ligging heeft het terras in het voor- en najaar bijna de hele dag zon. In de zomer, als de zon hoger aan de hemel staat, zijn we juist blij met de schaduw tot in de voormiddag.

De keuken is voorzien van alle benodigdheden zoals een oven, koelkast, diepvries, magnetron, afwasmachine, koffiezetapparaat en espressomachine. Er is een gasfornuis met vier pitten, en een ruime voorraad pannen, bestek, servies, schalen etc. Voor de inspiratie zijn er diverse kookboeken. En omdat we in de streek van de sinaasappels zitten, ontbreekt uiteraard ook de citruspers niet.

Voor degenen die op vakantie niet zonder kunnen is er natuurlijk ook internet, gratis en snel (max 300 Mbps). Als de temperatuur buiten tegenvalt (die kans is in de zomer nihil) dan kan je in Villa Arbolada ook gezellig en comfortabel binnen zitten. Er is zowel een zithoek met bank en fauteuils om in weg te zakken, als een ronde tafel om gezamenlijk aan te zitten. Naast leesboeken en films zijn er ook diverse gezelschapsspellen aanwezig. Ook is het mogelijk om via Android-TV naar Nederlandse, Belgische & Spaanse TV-zenders te kijken, of naar je eigen apps via Chromecast.

In de zomermaanden is het heerlijk toeven in en om het zwembad. Normaal gesproken is de temperatuur in de maanden juni, juli, augustus en september sowieso geschikt om te zwemmen (eind juni bijvoorbeeld was het water 28 graden, eind sept. 26 graden). In april, mei en oktober hangt het af van de weersomstandigheden en je persoonlijke voorkeur.

In de lente warmt het water harder op naarmate er meer warme dagen zijn, terwijl in de herfst het afkoelen bespoedigd kan worden door een koude regenbui. Voor de hygiene van het zwembad is het gebruik van chloor helaas onvermijdelijk, maar gelukkig kan dit wel op een moderne duurzamere manier.

Het chloorgebruik wordt geminimaliseerd door gebruik te maken van een automatische chloordispenser, in combinatie met extra filtering door een UV-lamp en een varispeed-pomp. Zie hier voor meer informatie over zwembadhygiene, onderhoud en het gebruik van zo weinig mogelijk chloor.

De villa is omgeven door een stukje bos met naaldbomen. In de tuin staan verder enkele lage struiken (o.a. rozemarijn) en agaves. Met name ’s avonds zijn er vogels actief. Sommige maken rond de schemering allerlei ‘vreemd uitziende’ capriolen, zoals duikvluchten recht voor het balkon. Dat doen ze omdat er op dat tijdstip veel insecten te eten zijn, met name boven het zwembad. Als je geluk hebt kun je, vanuit je luie stoel, zelfs een eekhoorn langs zien schieten.

Op de woonverdieping zijn twee slaapkamers en twee badkamers met douche & wastafel, één daarvan ook met ligbad. Slaapkamer 1 heeft een tweepersoonsbed (200×160 cm) en op slaapkamer 2 staan twee spiksplinternieuwe boxsprings (200×90 cm). Op de benedenverdieping bevindt zich een slaapkamer 3 (twee bedden 190×90 cm) met eigen douche & wastafel. Deze ruimte heeft een eigen ingang buitenom: ideaal voor de oudere jeugd!