Het dorp Alcalalí

Het dorp Alcalalí is een klein dorpje, met ca 1300 inwoners. Het ligt in de Jalon-vallei,  midden tussen de amandel-,  sinaasappel- en olijfbomen.

Er is een authentiek dorpspleintje met een kerk en 3 barretjes/restaurants. Net buiten de dorpskern zitten nog meer verschillende restaurants.  Op fiets-/wandelafstand, in Jalon, Parcent en Orba, is nog meer horeca te vinden.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Alcalalí zijn de Torre Medieval (op zaterdag te beklimmen), de Iglesia de la Natividad de Nuestra Señora, het Museo Etnológico en de Ermita del Calvari.

Twee keer per jaar is er een week lang feest. De eerste keer is in februari als de amandelbomen in bloei staan.  Dan worden allerlei markten, wandelingen en braderieën georganiseerd. De vallei tussen Alcalalí, Jalon en Parcent is dan roze-wit gekleurd en is een van de mooiste plaatsen om tussen deze bloesems door te wandelen.

Rondom 25 juni  wordt de plaatselijke heilige, San Juan de Mosquera, geëerd. Dan viert het hele dorp (inclusief de buitenlanders) een week lang feest. Dat betekent vuurwerk, een harmonie die optochten loopt door het dorp en processies waarbij heiligen door het dorp worden gedragen. Maar ook met iedereen eten op het kerkplein en elke avond muziek.

In de zomerse weekends is er elke vrijdag en zaterdag muziek op het dorpsplein.

Op de plaatselijke website Toerisme Alcalali vind je meer informatie. Bijvoorbeeld deze folder over ‘active tourism‘.

Alcalali - Fiesta
IMG_20180622_221703
IMG_20180623_221057
Alcalali_almond_blossom
Alcalali_paisaje_sept
Alcalali - Bar Porche
Alcalali - Bar Toni
Alcalali - Fiesta al frente de la iglesia
Alcalali - fresh bread, walking distance
Alcalali - Placa del Ajuntament
Alcalali_Ermita
Alcalali_noches2018
IMG_20180623_221928
IMG_20180625_223124