Praktische wetenswaardigheden

De Jalon-vallei ligt op ruim 2000 km van Nederland, in de Comunidad Valenciana, in de provincie Alicante, in de regio Marina Alta. De meeste mensen kiezen er daarom voor om met het vliegtuig te komen. De regio is zowel bereikbaar via het vliegveld van Alicante als via dat van Valencia, beide liggen op ongeveer een uurtje autorijden.

Als u niet met de eigen auto komt is het bijna noodzakelijk om een auto te huren, zie onze speciale pagina voor tips. Openbaar vervoer is erg schaars hier: er is een treinverbinding van Valencia naar Gandia, en een van Alicante naar Calpe, Benissa en Denia. Er rijdt uit Calpe en Denia weliswaar een bus door de vallei langs Jalon, Alcalali en Parcent, maar dat is hoogstens enkele malen per dag.

We hebben er zelf nog geen ervaring mee, maar er is in de vallei ook een taxibedrijf: Taxi Parcent. Ook in Denia zijn taxi’s.

Winkels

Voor de dagelijkse boodschappen kun je in het dorp Alcalalí zelf terecht bij een mini-supermarkt en twee bakkers. Bij het tankstation kun je o.a. waterflessen halen. Daarnaast zit er een grotere supermarkt in Jalon en in Orba (Mas-y-mas). In Benissa heb je verschillende supermarkten. Een groot overdekt winkelcomplex vind je in Ondara.

In Alcalalí vindt je ook meerdere restaurants, een farmacie, tabac, kapper, pinautomaat, tankstation en een winkel voor allerlei praktische spullen (huis-, tuin-, keuken-, strand-, schrijf- en tekenspullen). Elke ochtend is ook de tweedehandswinkel van de Jalon Valley Help open, waar ze o.a. kleding, puzzels en (soms ook Nederlandstalige) boeken verkopen.

EHBO

Clinica Benissa, +34 – 96 573 31 57. Hier spreekt men naast Spaans ook Nederlands, Engels, Duits en Frans. Zowel voor huisarts, tandarts, als ook bij noodgevallen (24-uurs nooddienst bereikbaar via +34 – 639 60 42 69).