Praktische wetenswaardigheden

De Jalon-vallei ligt op ruim 2000 km van Nederland, in de Communidad Valenciana, in de provincie Alicante, in de regio Marina Alta. De meeste mensen kiezen er daarom voor om met het vliegtuig te komen. De regio is zowel bereikbaar via het vliegveld van Alicante als via dat van Valencia, beide liggen op ongeveer een uurtje autorijden.

Als u niet met de eigen auto komt is het bijna noodzakelijk om een auto te huren, zie onze speciale pagina voor tips. Openbaar vervoer is erg schaars hier: er is een treinverbinding van Valencia naar Gandia, en een van Alicante naar Calpe, Benissa en Denia. Er rijdt uit Calpe en Denia weliswaar een bus door de vallei langs Jalon, Alcalali en Parcent, maar dat is hoogstens enkele malen per dag.

We hebben er zelf nog geen ervaring mee, maar er is in de vallei ook een taxibedrijf: Taxi Parcent.

Voor de dagelijkse boodschappen kun je in het dorp Alcalalí zelf terecht bij een mini-supermarkt en twee bakkers. Daarnaast zit er een grotere supermarkt in Jalon en in Orba. Een groot overdekt winkelcomplex vind je in Ondara.

In Alcalalí vindt je ook meerdere restaurants, een farmacie, tabac, kapper, pinautomaat en een winkel voor allerlei praktische spullen (huis-, tuin-, keuken-, strand-, schrijf- en tekenspullen). Elke ochtend is ook de tweedehandswinkel van de Jalon Valley Help open, waar ze o.a. kleding, puzzels en (soms ook Nederlandstalige) boeken verkopen.

Veel meer praktische wetenswaardigheden over de Jalon-vallei kun je vinden of het forum: valldepop.info.