Beach

De Costa Blanca biedt zeer diverse stranden. Vanaf Denia naar het noorden bestaat de Costa Blanca uit grote brede zandstranden, maar naar het zuiden vind je tot aan Benissa juist kleine smalle strandjes tussen de rotsen. Een nuttig overzicht van de zandstranden (Les Marines) en de rotsstranden (Les Rotes) in Denia vind je hier. Nog meer zandstrand vind je ten noorden van Denia, in Oliva.
Cala Granadella
Cala Granadella
In de gemeente Javea (Xabia in het Valenciaans) vind je van alles wat. Een kiezelstrandje bij de haven in het dorp zelf (La Grava). Dan iets zuidelijker een groot zandstrand met alle vertier erop en eraan (El Arenal). En ten zuiden daarvan de diverse baaien zoals Portixol en Granadella. Omdat die laatste natuurlijke stranden zijn zul je iets meer moeite moeten doen om daar te komen, en je zal ook zeker niet altijd waterpas kunnen parkeren. 😉 Een handig overzicht van alle stranden in Javea met nog veel meer informatie vind je op de gemeentelijke website. In Moraira vind je onder andere een zandstrand direct naast de boulevard, Playa de l’Ampolla. Voor meer info zie hier.
Cala Pinets
Baai bij Cala Pinets
Ook in de gemeente Benissa liggen enkele interessante baaien. Van het hele kleine Cala Pinets naar het wat grotere Cala de la Fustera loopt een pad boven de rotsen langs. Bij Cala Fustera is tevens een parkeerplaats, een restaurant en kanoverhuur. Boven Cala Fustera vind je een filiaal van de Tourist Info van Benissa, en vandaar loopt ook weer een pad naar Cala de les Bassasetes. Zie ook hier de website van de gemeente voor een nuttig overzicht en extra info.

Overige wellicht nuttige links:

cala_fustera
Cala de la Fustera (zicht vanaf Cala Pinets)